Een fiets, ook dat kan Open Source

In São Paulo, Brazilië, zijn Pedro Terra Lab en Garagem FabLab bezig om een Open Source fiets te maken, de ‘Bike de Quinta‘. De beschikbare beelden laten zien dat ze een frame hebben ontworpen en met materialen van bestaande fietsen er een berijdbaar model van maken.

Als Nederlander, woonachtig in een land dat meer fietsen heeft dan inwoners, ren ik niet meteen naar de dichtstbijzijnde CNC-frees om het te gaan maken, maar voor landen waar je niet op elke straathoek een oude fiets op de kop kunt tikken begrijp ik de potentie.

Ik ben benieuwd hoe dit model fiets zich gaat ontwikkelen. Er is een Google-group waar je de voortgang en discussies kunt volgen. Wel in het Portugees uiteraard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>