Over Maker Monkeys

Als mens zijn we een vreemde diersoort, één die regeert op planeet aarde door het uitvinden van gereedschap en daarmee vervolgens de omgeving vormgeeft. De afgelopen honderdvijftig jaar zijn we daar zo goed in geworden dat de maatbeker (bijna?) overstroomt. Tegelijkertijd hebben we onze gereedschappen meer en meer ingeleverd voor het gemak van de Grote Makers op deze wereld. De individuele mens weet eigenlijk niet meer zo goed wat gereedschap is. Weet ook niet meer zo goed hoe je dingen maakt met dat gereedschap. Het is dan ook logisch dat er grote groepen mensen zijn die herontdekken wat dat is: dingen maken.

MakerMonkeys.com verzamelt verhalen uit de Makerwereld: FabLabs, MakerSpaces, MakerFairs etc. Labs, werkplaatsen, en evenementen waarin mensen experimenteren. We ontdekken opnieuw hoe we bouwen en tastbare objecten te maken, want op de schaarse timmerman en smid na, zijn we vergeten hoe materiaal werkt. Echter, wel met middelen die tot voor kort alleen beschikbaar waren voor de Grote Makers. De Kleine Maker Aap kan nu precisie nastreven die met een figuurzaag ondenkbaar is. We ontdekken hoe we software en hardware aan elkaar verbinden om thuis dingen te kunnen maken.

In plaats van de producten op grote schaal te maken en verschepen, versturen we straks de ontwerp bestanden om het naar eigen situatie aan te passen en te maken.

Minder van hetzelfde

door lokaal te maken

wat globaal wordt ontworpen.

Verantwoordelijk dat MakerMonkeys.com gedijt:

Co-auteurs

MakerMonkeys.com is een initiatief van STORYmines

(this post is also available in: Engels)